Anchetă după ce trei femei au decedat, în urma infecției cu COVID, într-un azil pentru bătrâni din Sectorul 6

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 fac cercetări într-un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis în urma unei plângeri făcute de fiicele a trei femei care erau internate într-un centru rezidențial pentru seniori din Sectorul 6 și care au murit în urma infecției COVID-19.

În plângere se susține că angajații centrului nu au respectat măsurile de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București a anunțat, marți, că pe rolul instituției a fost înregistrat, în 29 ianuarie, dosarul penal nr. 699/P/2021, în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Actul de sesizare în cauza este reprezentat de plângerea formulată de fiicele a trei persoane de sex feminin care au decedat în urmă contactării infecției SARS-COV-2, în perioada în care erau internate într-un centru rezidențial pentru seniori aflat în București, Sector 6. În aprecierea persoanelor care au formulat plângerea, există legătură de cauzalitate între aceste decese și nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase de către angajații acestui centru rezidențial”, arată sursă citată.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București au dispus administrarea „cu celeritate” a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati