Anchetă la Spitalul Floreasca, unde ar fi dispărut un cadavru. Medic: Este foarte posibil să fi fost o încurcătură între doi pacienți care au decedat în 31 decembrie

0
165
spitalul floreasca

Situație neobișnuită la Spitalul Floreasca, unde familia unui pacient mort de COVID susține că unitatea sanitară nu reușește să-i găsească cadavrul. ”Este foarte posibil să fi fost o încurcătură între doi pacienți care au decedat în 31 decembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Ar fi vorba de un pacient decedat pe data de 31 decembrie, pe care familia urma să îl preia luni, 4 ianuarie. Însă, atunci când au ajuns la spital, membrii familiei au fost informați că decedatul este de negăsit, scrie Digi24.

Există suspiciunea că persoana decedată a fost dată, din greșeală, altei familii, însă acest fapt poate fi stabilit după verificări.

Conducerea spitalului a declanșat o anchetă, la fel și poliția, în urma sesizării familiei persoanei decedate.

„Precizez de la început că în unitate se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile… În momentul în care un pacient decedează, el primește o brățară de identificare, care se aplică la încheietura mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de anatomie patologică are obligația – în momentul în care predă pacientul decedat familiei – să verifice datele din cartea de identitate și cele de pe brățara de la mână, iar familia trebuie să recunoască decedatul.

În această situație, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate.

Pe lângă verificarea noastră, și poliția face o verificare, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept.”, a declarat Dr. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.