ANCOM a măsurat semnalul la metrou pentru Vodafone, Orange, Digi și Telekom. Ce operator a obținut cel mai bun scor

Reţeaua de metrou are o acoperire cumulată cu servicii de voce mobilă de 99%, potrivit unui comunicat remis miercuri de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Autoritatea a desfăşurat anul trecut două campanii de monitorizare cu privire la acoperirea cu semnal de voce mobilă, una dintre acestea fiind asupra reţelei de metrou din Bucureşti.

Măsurările au fost efectuate direct în metrou, pe ambele sensuri ale fiecărei magistrale, fiind folosite echipamente portabile, se precizează în comunicatul ANCOM.

Deoarece în subteran nu există semnal GPS, valorile înregistrate au fost mediate la secundă şi distribuite între staţii.

„Rezultatele măsurătorilor indică o acoperire de 99% a reţelei de metrou din Bucureşti, luând în calcul acoperirea cumulată oferită de toţi operatorii. În toate staţiile există un nivel foarte bun de semnal voce şi date de la toţi operatorii, iar în urma reprezentării pe hartă a celor aproximativ 9.600 de puncte, se poate deduce o acoperire măsurată a tunelurilor aferente liniilor de metrou de 90% pentru RDS-RCS, 88% pentru Orange, 87% pentru Vodafone şi 66% pentru Telekom Mobile”, se menţionează în comunicat.

Directorul executiv al ANCOM, Cristin Popa, a menţionat că informaţiile obţinute în urma acestei campanii au fost introduse în platforma www.aisemnal.ro.

„Având în vedere că metroul este una dintre principalele soluţii de transport pentru mulţi bucureşteni, în 2021, pe lângă campania de monitorizare pe care o desfăşurăm în fiecare an, am decis să măsurăm acoperirea cu semnal de voce mobilă şi în subteran. Astfel, am actualizat platforma aisemnal.ro cu rezultatele măsurătorilor, care indică o acoperire cumulată a reţelei de metrou din Bucureşti de 99% cu servicii de voce mobilă”, a declarat directorul executiv al ANCOM, citat în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati