Ancuța Bodnar și Simona Radiș, cele mai bune canotoare din lume în 2022

​Româncele Ancuţa Bodnar și Simona Radiş au fost desemnate de Federaţia Internaţională de Canotaj câştigătoare la categoria „Echipajul Feminin al Anului”, la World Rowing Awards 2022.

„Două românce, cele mai bune din lume!

Ancuta Bodnar și Simona Radis au fost desemnate cele mai bune sportive din lume la canotaj în 2022.

Federația Internațională de Canotaj a desemnat echipajul româncelor cel mai bun din lume, fetele din barca tricoloră de dublu vâsle sunt neînvinse în competiții din 2019. Anul acesta ele au câștigat titlul mondial și european în această probă. Ele sunt campioanele olimpice ale probei.

Felicitări, Ancuța și Simona! Felicitări antrenorilor lotului olimpic de canotaj al României! Mândri de voi!”, a anunțat pe Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Felicitări! Suntem mândri de voi! Un veritabil exemplu demn de urmat! Ele sunt dovada vie a faptului că munca zilnică, determinarea, ambiţia, sacrificiile, curajul şi perseverenţa duc întotdeauna la succes!”, a notat FR Canotaj pe Facebook.

Cele două sportive sunt campioane olimpice la Tokyo 2020, duble campioane europene în 2022, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât şi la 8+1 feminin (W8+), dar şi campioane mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x).

Ancuţa Bodnar a devenit campioană mondială exact în ziua în care a împlinit 24 de ani. Simona Radiş a câştigat două medalii de aur în mai puţin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin (W2x) şi 8+1 feminin (W8+), performanţă istorică pentru România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati