Andrei Baciu, discuții cu Departamentul de Stat SUA despre pericolul inteligenței artificiale: ”Fake news și deep fake, toate acestea sunt instrumente care pot fragiliza democrația”

0
49
Foto: Facebook / Andrei Baciu
Andrei Baciu, liderul PNL Sector 3, a avut discuții cu Departamentul de Stat american despre provocările actuale, inclusiv cele din domeniul inteligenței artificiale. 
  • ”O discuție foarte interesantă la Departamentul de Stat american despre provocările actuale, inclusiv cele din domeniul inteligenței artificiale, într-un context mai mult decât special: peste 40% din populația planetei va vota în 2024.
Economic vorbind, vorbim despre țările care dau mai bine de 40% din PIB-ul mondial.
Aceste alegeri care se desfășoară în mare parte în Statele Unite ale Americii, Europa, părți din Asia, America Centrală și de Sud vor influența și vor dicta viitorul geopolitic și economic pentru următorii ani.

Primele alegeri în care apare un nou actor: inteligența artificială

  • Știm ca este un an crucial pentru România. Poate ne pare greu să credem, însă România este acum într-o poziție unică în care poate să aibă o voce la nivel internațional.

Sunt primele alegeri în care apare un nou actor: inteligența artificială, iar toate analizele arată că evoluția tehnologică aduce cu sine provocări noi în campaniile electorale, cu accent pe pericolul amplificării dezinformării.

  • Fake news și deep fake, toate acestea sunt instrumente care pot fragiliza democrația. O temă care merită dezbătută și gestionată cu atenție, pentru un viitor în siguranță!”, spune Andrei Baciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.