Angajată din cadrul Protecţiei Copilului Bucureşti, acuzată că ar fi vândut un copil

O angajată a Direcției pentru  Protecția Copilului din București este acuzată că ar fi vândut un nou-născut al unei femei fără posibilități materiale unei familii înstărite din Ilfov. Suma ar fi de 10.000 de euro, potrivit lui Vișinel Bălan, fost vicepreședinte Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Astfel, Vișinel Bălan solicită intervenția ministrului Gabriela Firea și a primarului Sectorului 4, după ce dezvăluie că o angajată de la Protecția Copilului Sector 4 ar fi vândut un bebeluș unei familii bogate din Ilfov.

Potrivit sursei citate, chiar șefa serviciului care se ocupa de Prevenirea Separării Copilului de Familie, ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii din Ilfov. Tot el citează surse apropiate din poliție, care spun că femeia ar fi primit 10.000 de euro de la familia respectivă.

Potrivit procurorilor, mama îi încredințase funcționarei nou-născutul în vederea adopției. Ulterior s-ar fi răzgândit, însă nu a mai primit înapoi copilul, așa că a anunțat poliția.

Oamenii legii au găsit fetița, care a ajuns în cele din urmă la mama sa, iar șefa de la DGASPC a fost reținută de poliție pentru 24 de ore. Ancheta a fost preluată de Parchetul Sectorului 4.

După ce a fost pusă în libertate, femeia s-a întors la serviciu, iar din toamna anului trecut ea fost mutată la o altă direcție, fără legătură cu copii, iar sancțiunea a fost că i s-a diminuat salariul timp de șase luni, arată sursa citată.

Ancheta a continuat, iar polițiștii au trimis toate documentele la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, care a început urmărirea penală împotriva femeii, pentru înlesnirea ilegală a unei adopții.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati