Angajaţii Ambasadei Republicii Moldova în România, vaccinaţi anti-COVID-19 cu prima doză Pfizer

0
127
republica moldova

Angajaţii Ambasadei Republicii Moldova în România au fost imunizaţi cu prima doză de vaccin Pfizer, urmând ca rapelul să le fie administrat după 21 de zile, a anunţat marţi misiunea diplomatică, informează Radio Chişinău.

România a început campania de vaccinare a corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, pe listele de vaccinare fiind înscrişi peste 1.000 de diplomaţi. Guvernul României i-a înscris pe membrii misiunilor diplomatice, inclusiv pe membrii de familie care îi însoţesc, pe lista persoanelor care pot fi imunizate anti-Covid în baza Strategiei Naţionale de Vaccinare, precizează Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, scrie Agerpres.

„Aducem sincere mulţumiri pentru aceasta acţiune atât de necesară desfăşurării activităţii diplomatice în siguranţă!’, scrie în mesajul publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

De la începutul pandemiei, anul trecut, România a oferit un ajutor medical în valoare de 3,5 milioane de euro, iar 42 de medici români au salvat vieţi în spitalele COVID-19 din Republica Moldova, asistenţă care a continuat pe parcursul lui 2020. În acest an, echipamente medicale în valoare de 2,3 milioane de euro au fost donate Republicii Moldova. România a fost prima ţară care a donat Republicii Moldova vaccinuri anti-COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.