Angajaţii unei case de pariuri din București au făcut o avere după ce au modificat cotele în timpul meciurilor

Poliţiştii și procurorii din București fac, marți, șase percheziții în Capitală, Ilfov, Ialomița și Călărași la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

  • Cinci angajați ar fi modificat fără drept cotele şi au facilitat câștigarea a peste 180 de pariuri sportive, în valoare totală de 315.000 lei.

În urma perchezițiilor, 26 de persoane vor fi duse la audieri, a transmis Poliția Română.

„Din datele și probele administrate în cauză de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 – 2020, 5 angajați, din cadrul unei case de pariuri, având funcția referent statistician, ar fi facilitat câștigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri”, conform sursei citate.

Prejudiciu de 315.000 de lei

Din cercetări, s-a stabilit că ulterior, aceștia ar fi declarat pariurile ca fiind câștigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei.

„În cursul acestei dimineți, sunt puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere, mai multe persoane fiind conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale”, menționează Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati