Angajatori de TOP Bucureşti aduce peste 5.000 de locuri de muncă și 80 de companii

Peste 5.000 locuri de muncă vor fi oferite candidaţilor cu experienţă şi tinerilor la început de carieră la o nouă ediţie a evenimentului „Angajatori de TOP”, organizat la Bucureşti, în perioada 21-22 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă, peste 75% dintre cele 80 de companii prezente la evenimentul de la Sala Palatului le garantează flexibilitate angajaţilor, scrie Agerpres.

Echipa care organizează „Angajatori de TOP Bucureşti” derulează Analiza Pieţei Muncii Hipo.ro, în perioada septembrie-octombrie 2022, cu scopul de a centraliza situaţia actuală a poziţiilor deschise de companii, atât pentru juniori, cât şi pentru profesionişti.

„Una dintre principalele concluzii este numărul mare al companiilor care oferă joburi pentru juniori toamna aceasta. Din totalul anunţurilor de joburi din Bucureşti, 48% sunt anunţuri de joburi în format fizic (on-site), iar 58% joburi remote şi hibrid. Organizatorii îi invită pe cei în căutarea unui loc de muncă să vină la Angajatori de TOP Bucureşti, unde au şansa să-şi găsească domeniul şi programul de lucru potrivit. Tot în locaţia evenimentului, participanţii, indiferent de experienţa profesională, au posibilitatea să discute cu un consilier de carieră, expert în recrutare”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, în urma unui sondaj realizat în rândul companiilor participante la eveniment, reies cele mai importante competenţe pe care angajatorii le cer de la candidaţi.

  • Astfel, comunicarea interpersonală şi gândirea critică, alături de cunoştinţele în domeniu, sunt principalele criterii de selecţie ale profesioniştilor. În ceea ce priveşte candidaţii juniori, peste 71% dintre companii susţin că învăţarea continuă este cea mai importantă abilitate, urmată, în proporţie de 17%, de capacitatea de a seta obiective pe termen lung.

Participarea la „Angajatori de TOP Bucureşti” este gratuită, atât în format fizic, cât şi online, iar cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul www.hipo.ro, unde îşi creează un CV şi pe care îl pot descărca prin versiunea „CV Barcode”, urmând să se prezinte cu acesta la locul evenimentului.

Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc la Sala Palatului în Bucureşti şi la CRAFT de două ori pe an şi aduce împreună peste 200.000 de candidaţi şi 80 de angajatori la fiecare ediţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati