Anghel Damian (regizor), despre producția de seriale TV din România: ”Ceea ce ne lipseşte nouă este asumarea. Noi mai mult calculăm, în timp ce turcii produc”

ProTV va lansa în această toamnă „Clanul“, un nou serial TV. Anghel Damian este scenaristul, regizorul şi producătorul serialului care se inspiră din celebrul İçerde (Intrusul), producţie turcească.

Anghel Damian a oferit, în cadrul unui interviu pentru Adevarul Live, câteva detalii, chiar din culisele serialului.

Damian a declarat că ceea ce şi-a propus cu acest serial este să aducă la un alt nivel zona de seriale de tv din România. El consideră că acest decalaj dintre noi şi turci, în zona de producţie de film tv poate să fie depăşită, pentru că avem aproape tot ceea ce ne trebuie: talente, creativitate, putere de muncă.

”Ceea ce ne lipseşte nouă, aici in România este asumarea”

Însă există ceva care face diferenţa între Turcia şi România.

„Pentru realizarea serialului Clanul, am fost in Turcia. Am trecut pe la unele dintre cele mai importante case de producţie de film de acolo şi am înţeles ceea ce ne apropie, dar mai ales ce ne desparte. Turcii cred foarte mult in ceea ce fac. Ei pornesc o producţie fără să ştie dacă va fi cumpărată în Turcia sau nu. Dar cu toate acestea au credinţa că vor reuşi cu creaţia lor şi că nu vor pierde banii investiţi.

Ceea ce ne lipseşte nouă, aici in România este asumarea. Noi mai mult calculăm, în timp ce turcii produc.” spune Anghel Damian, potrivit sursei citate.

”Ceea ce vreau eu să schimb aici, la noi în România, este mentalitatea”

„Sigur că un film este tot un business si nu poate să fie abordat în afara acestui aspect. Dar, ceea ce vreau eu să schimb aici, la noi în România, este mentalitatea. Pe cât de mult talent avem, pe atât de puţin suntem dispuşi să riscăm atunci când vine vorba de a produce seriale si filme de tv, aici la noi, acasă”, a declarat acesta.

Anghel Damian are deja o experienţă însemnată în producţia serialelor tv, el fiind regizorul şi producătorul serialului Vlad, care s-a bucurat de audienţe foarte bune. Despre Clanul, Damian le transmite spectatorilor care au văzut Içerde-Intrusul să nu se aştepta la o copie românească a acestuia. Clanul porneşte de la povestea principală din film, dar este perfect adaptată la mediul social şi cultural de la noi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati