ANI a clasat cazul în care am fost cercetat fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache

0
204
Dan Tudorache

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat luni, într-un raport, nevinovăţia deputatului PSD Dan Tudorache, fost primar al Sectorului 1, şi a clasat cazul acestuia, el fiind cercetat din anul 2021, după autosesizarea instituţiei pe baza unor informaţii din presă.

„Astăzi am primit decizia ANI în plic, la biroul parlamentar. Deci s-a clasat cazul. M-au cercetat pe nişte informaţii din presă. Au verificat din februarie 2021 până în octombrie 2023 şi au spus că nu există nicio probă şi au clasat dosarul. S-au autosesizat, aşa mi-au spus, aşa este în raport, în baza unor informaţii din presă. Au verificat averea şi au văzut clar că nu am nicio problemă, că sunt în regulă”, a precizat Dan Tudorache pentru Agerpres.

În tot acest timp, fostul edil spune că imaginea lui a fost prejudiciată foarte mult.

„Imaginea mea a fost prejudiciată foarte mult, a fost călcată în picioare. O să vorbesc cu avocaţii mei în perioada următoare, nu am luat nicio decizie în acest moment”, a declarat deputatul PSD.

Potrivit raportului ANI, la data de 03.02.2021, Agenţia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 Bucureşti, „a realizat o avere mai mare decât veniturile realizate”.

„În urma finalizării evaluării efectuate în lucrarea privind pe Tudorache Daniel, primarul Sectorului 1 Bucureşti, nu au fost identificate diferenţe semnificative în sensul prevederilor art, 18 din Legea nr. 176/2010”, subliniază raportul de evaluare al ANI în concluzii, unde se anunţă că s-a dispus clasarea acestui caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.