Animalul care nu trebuia să existe în România. A fost adus în țară de Ceaușescu

De multe ori un animal a fost mutat în alte țări cu scopul de a fi aclimatizat, însă motivele pentru care s-au luat astfel de decizii sunt cât se poate de diverse. Acesta este și cazul muflonului, care a ajuns în România din ordinul celui mai controversat om politic din istoria țării.

„Oaia sălbatică” se găsește în prezent în special în America de Sud, dar există câteva exemplare „rătăcite” și în zona Mării Mediterane, în Sicilia și Sardinia. În România, la ordinul direct a lui Ceaușescu, a fost creată o rezervație de mufloni. Acest lucru se întâmpla în jurul anilor 80.

Rezervația creată de Nicolae Ceaușescu este localizată în satul Negureni, de lângă comuna Băneasa. „Tărâmul mufonilor”, situat în apropiere de granița cu Bulgaria, are 300 de hectare și adăpstește 65 de exemplare.

Se pare că exemplarele de la noi din țară au fost aduse din Italia pentru a popula rezervația de vânătoare, conform informațiilor oferite de îngrijitori.

Mai există astăzi mufloni în România?

La zeci de ani distanță, muflonii s-au aclimatizat la noi în țară. De ei se ocupă angajații Ocolului Silvic Băneasa. Aceștia sunt crescuți cu același scop, acela de a fi vânați. Sezonul destinat acestui sport se desfășoară între 15 septembrie și 15 decembrie, iar vânătorii se bat pentru a pune mâna pe coarnele muflonilor, care sunt extrem de valoroase.

Muflonul este strămoșul oii domestice și atinge greutatea de 50 de kilograme, în timp ce corpul lui are o lungime de 1,1-1,3 metri. Este un animal agil care este capabil de salturi de până la 2 metri înălțime și 3-4 metri lungime. Muflonul are simțuri foarte bune. Aspectul general al muflonului este asemănător cu cel al berbecului. Masculul are coarne inelate, puternice și răsucite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati