Animest Hot Points: Picturi murale din cartierele bucureştene în căutarea unor autori

Zidurile punctelor termice din cartierele bucureştene devin Animest Hot Points în preajma Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest. Până pe 31 august, pictorii, grafferii şi ilustratorii sunt invitaţi să-şi înscrie conceptele vizuale în cursa pentru unul dintre zidurile disponibile pe harta festivalului, completând formularul online.

  • Printr-un nou proiect de regenerare urbană pus la cale alături de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, Asociaţia Animest îşi propune să ofere o nouă înfăţişare oraşului, punând la dispoziţia artiştilor din întreaga ţară un spaţiu de exprimare a propriilor viziuni despre iubire, scrie news.ro.

După doi ani marcaţi de evenimente majore, care ne-au impactat nu doar la nivel macro, ci şi din punct de vedere personal, Animest celebrează în 2022 întoarcerea la formula care l-a consacrat. Alege s-o facă în sânul comunităţii, aducând arta în cartierele-dormitor.

Punctele termice din Bucureşti vor deveni, până în luna octombrie, locul de joacă al artiştilor vizuali, invitaţi să-şi expună propriile definiţii asupra iubirii pe zidurile construcţiilor dintre blocuri.

  • Iubirea, tema propusă de organizatori la această ediţie, poate fi privită ca un răspuns la adversităţile la care este supusă întreaga lume: pandemie, război, criză economică, schimbări climatice. Iubirea înseamnă totodată şi toleranţă, self-love, empatie, sprijin şi deschidere faţă de lumea exterioară. Iubirea poate însemna şi puterea de a depăşi momente dificile sau dorinţa de a ne accepta unii pe alţii, aşa cum suntem. Limbajul ei este universal, la fel ca cel al artelor vizuale.

Până pe 31 august, artiştii din întreaga ţară pot trimite propuneri originale de vizual, inspirate de tema propusă, cu dimensiuni de aproximativ 3 / 4 metri.

Experienţa anterioară în realizarea unui mural de mari dimensiuni nu reprezintă o condiţie, dar va constitui un avantaj. Lucrările vor fi realizate în preajma festivalului, în perioada 5-30 septembrie, timp în care Animest va pune la dispoziţia artiştilor selectaţi transport, patru nopţi de cazare, sprijin logistic şi materiale de lucru.

Cea de-a 17-a ediţie Animest este un proiect finanţat de Programul MEDIA al Uniunii Europene, co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Groupama Asigurări, Institutului Cultural Român şi Goethe Institut şi este implementat cu sprijinul Studioset.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati