Anisie: Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile în Bucureşti

0
134
monica anisie
Foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile în Bucureşti, activităţile didactice urmând să continue în regim online.

„Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă, însă activităţle didactice vor continua în sistem on-line. Aş vrea să fac un apel către toată l9umea, şi anume să respectăm aceste norme de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor, pentru că observaţi şi dumneavoastră, deja rata este din ce în ce mai mare”, a seclarat Anisie duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Minsitrul a aminitit că, în conformitate cu ordinul comun emis de ministrul educaţiei şi ministrul sănătăţii, la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de trei la mia de locuitori, DSP va prezenta Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă o analiză a situaţiei epidemiologice.

„În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate, precum şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ sau alte criterii de risc, CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice, care presupun prezenţa faţă în faţă în unităţile de învăţământ. Deci, pentru 14 zile CMBUS decide suspendarea cursurilor. În absenţa acestei decizii însă, unităţile de învăţământ vor funcţiona în scenariul doi, hibrid, aşa cum au funcţionat şi până acum”, a adăugat Monica Anisie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.