Anisie: Circa 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie/Şcolile să asigure resurse de învăţare/fişe de lucru

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, duminică seara, că aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie şi nu pot urmări cursurile online din această perioadă, afirmând că pentru aceştia şcoala va trebui ă tranmită resurse de învăţare şi fişe de lucru.

„Noi avem o cifră estimativă în cadrul Ministerului Educaţiei. Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puşi în faţa…”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la DIGI 24.

Monica Anisie a afirmat că şcolile trebuie să se mobilizeze pentru a-i ajuta pe copiii care nu au acces la tehnologie.

“Ministerul Educaţiei a elaborat o instrucţiune, aceasta are două componente, pe de o parte se referă la acei elevi care au posibilitatea de a participa la cursurile online, deci deţin o tabletă, un laptop şi aşa mai departe şi aceste lecţii vor continua şi cea de-a doua parte a instrucţiunii prevede măsuri pentru acei elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, unităţile de învăţământ împreună cu inspectoratele şcolare trebuie să transmită elevilor resurse de învăţare şi fişe de lucru pe toată această perioadă în care nu au acces la tehnologie”,  a adăugat Anisie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati