ANL a recepţionat 21 de locuinţe sociale destinate comunităţilor de romi, în Ilfov

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat 21 de locuinţe sociale destinate comunităţilor de romi, în comuna 1 Decembrie, din judeţul Ilfov.

Locuinţele (9 apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălţime P (parter), valoarea investiţiei fiind de 4.216.218,15 lei (TVA inclus)”, anunţă Ministerul Dezvoltării.

Programul „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi” este un program pilot derulat de Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL, cu finanţare de la bugetul de stat.

În cadrul acestui program, se implementează proiecte viabile pentru construcţia a maximum 300 de locuinţe sociale pentru cetăţenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăţi accesul persoanelor de etnie romă la o locuinţă decentă şi la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare şi sisteme de încălzire.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati