ANM a emis cod galben de ninsori în 11 judeţe din zona Moldovei şi Munteniei. Cum va fi vremea în București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o atenţionare cod galben de ninsori în 11 judeţe din zona Moldovei şi a Munteniei, care va intra în vigoare la miezul nopţii şi va fi valabilă până duminică la ora 10.00.

  • În Capitală, de sâmbătă seara până luni seara, temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade, iar cele minime de 6-8 grade, vor fi înnorări şi temporar va ploua începând de sâmbătă noapte.

Astfel, la începutul intervalului, la altitudini de peste 1.700 de metri, în zona Carpaţilor Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi a Moldovei va ninge local moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 centimetri.

 

 

În zona deluroasă şi montană a Moldovei trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Judeţele respective sunt: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, iar parţial: Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Bacău.

În Bucureşti, de sâmbătă, ora 20.00 până luni ora 20.00, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări şi temporar va ploua începând de sâmbătă noapte. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 35…40 km/h).

Temperaturile maxime în Capitală vor fi de 11…13 grade, iar cele minime de 6…8 grade.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati