ANM anunță ninsori, ploi torenţiale și viscol în țară. În București sunt așteptați primii fulgi de nea

0
571
Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Meteorologii avertizează că ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Două alerte meteo au rămas în vigoare pentru sfârșitul săptămânii.

Până duminică, ora 18:00, aria precipitațiilor se extinde și cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25-30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40-50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare, arată ANM.

Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60-75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Cod portocaliu de viscol şi vânt puternic

Alerta cod portocaliu va intră în vigoare duminică la ora 2:00 și va rămâne valabilă până la ora 16:00.

În județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75-85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Cum va fi vremea în București. Sunt așteptați primii fulgi de nea

ANM arată, în prognoza specială pentru București, că de sâmbătă vremea se răcește, cerul va avea înnorări, va ploua, iar noaptea vor fi lapoviță și ninsoare.

De vineri dimineață și până sâmbătă dimineață, vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua – moderat cantitativ (se vor acumula până la 10…15 l/mp). Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Apoi, începând de sâmbătă dimineață și până duminică dimineață, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.