ANM: Cod galben de ceață

0
253
ceata bucuresti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţa, o serie de atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă ce vizează zone din 13 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în judeţele Olt, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea şi în mai multe localităţi din zona continentală a judeţului Constanţa se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Tot până la aceeaşi oră în judeţele Galaţi, Iaşi şi Vaslui va persista ceaţa asociată cu burniţa ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau gheţuşului.

De asemenea, până la ora 8:00, vor fi fenomene similare în mai multe localităţi din zona depresionară a judeţelor Covasna, Braşov şi Harghita.

Meteorologii au emis miercuri dimineaţa şi un Cod galben de intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 60 – 70 km/h, în patru localităţi din judeţul Arad.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.