ANM: Vara începe cu temperaturi mai scăzute faţă de normalul perioadei

Metorologii anunţă că, în prima parte, în săptămâna 01-08 iunie 2020 se vor înregistra temăperaturi mai scăzute față de normalul perioadei, însă din a doua parte a lunii vreme urmează să se încălzească simțitor.

  • La Bucureşti, valorile termice vor fi aproiate de cele normale ale perioadei, şi, începând cu data de 04 iunie, temepraturile înregistrate în București vor crește, ajungând la o maximă de 27 grade Celsius. Valoare minimă indicată de termometre este de 10 grade Celsius.

Potrivit prognozei pentru luna iunie, temperaturile de vară vor fi înregistrate în jurul datei de 8 iunie dar, până atunci, temperaturile rămân scăzute atât în București cât și în restul țării.

Începând cu această dată, cantitățile de precipitații înregistrate vor fi scăzute. O excepție o va face însă perioada 08 – 15 iunie, când meteorologii anunță ploi în zonele de Nord, Sud și zona centrală a României.

În prima săptămână de vară, vreme din România va fi mai rece, comparativ cu temperaturile normale înregistrate în această perioadă, cele mai scăzute temperature urmând să înregistrate în special în nord-estul țării.

Temperaturile maxime înregistrate în prima săptămâna din iunie se vor încadra între 13 de grade Celsius la începutul săptămânii și 28 de grade Celsius spre data de 8 iunie. Valorile minime din termometre vor crește de la 8 – 9 grade Celsius până la 15 grade Celsius.

La munte vremea se menține rece în prima parte a săptămânii, urmând ca valorile mai ridicate să se înregistreze în cea de-a doua parte a perioadei.

Pe litoral, la începutul săptămânii 01-08 iunie vreme se anunță rece, cerul fiind temporar noros şi se vor înregistra averse, însoțite de descărcări electrice. Temperatura maxima înregistrată va fi de 21 de grade Celsius, iar minima de 13 grade Celsius.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati