#AnnualFoodAgenda – Copiii învață prin joacă și povești să mănânce sănătos

Cele mai bune principii de alimentație sănătoasă ajung să fie integrate de copii prin povești, prin joc și joacă. De aceea #AnnualFoodAgenda invită copiii, prin Impact Hub Bucharest, la două evenimente interactive dedicate preșcolarilor și școlarilor mici, conferințele Campionii sănătății – Mănânci sănătos și crești frumos, susținute de experți în educație și personaje de poveste.

Pentru părinți este mereu o provocare să îi ajute pe copii să aleagă legumele și fructele, în meniul zilnic, să îi învețe pe cei mici de câtă apă are nevoie corpul lor și care sunt principalele principii pentru o alimentație sănătoasă.

Experți în educație și personaje de poveste îi invită pe cei mici la 2 evenimente interactive online gratuite, organizate de Annual Food Agenda prin Impact Hub Bucharest:

• Să fie apă! – 19 octombrie, 16:00-17:30
• Culori, mâncare, poftă! – 20 octombrie, 16:00-17:30

Evenimentele vor avea loc online, prin platforma Zoom, iar gazdele lor vor fi:

· Irina Vasile, profesor SuperTeach, Facilitator pentru Mentalitate deschisă în educație;
· Doamna Măr, personaj de poveste interpretat de actrița Violeta Mitescu.

Copiii vor avea șansa să se joace, să facă experimente distractive, să intre în atmosfera de poveste alături de Doamna Măr, învățând în cel mai plăcut mod:

· Câte culori trebuie să ai în farfurie și de ce legumele și fructele sunt cele mai gustoase și sănătoase;
· Ce rol are apa pentru sănătate și ce înseamnă să consumi suficientă apă, atunci când ești copil;
· Ce înseamnă să mănânce sănătos un copil, dar și ce metode distractive are pentru a-și calibra singur consumul zilnic de fructe și legume, prin asigurarea unei diversități de culori și vitamine în farfurie.

Evenimentele sunt gratuite, fiind necesară numai înscrierea pe pagina, pentru a avea acces la link-ul evenimentului ales: https://www.impacthub.ro/inscriere-annual-food-agenda-campionii-sanatatii/

Mai multe detalii despre programul evenimentelor se poate găși aici:
https://www.impacthub.ro/afa-campionii-sanatatii/

#AnnualFoodAgenda este un proiect de comunicare susținut de EIT Food, o comunitate europeană a cunoașterii și inovării (CCI), care primește finanțare de la organismal Comisiei Europene „EIT” (Institutul European de Inovare și Tehnologie). EIT Food a fost înființat pentru a transformă ecosistemul nostru alimentar și a susține initiative inovatoare și durabile din punct de vedere economic care ne îmbunătățesc sănătatea, accesul la alimente de calitate și mediul înconjurător.

Principalul obiectiv al #AnnualFoodAgenda este de a implică consumatorii, încurajându-i să se gândească la alimentele pe care le consumă și implicând întregul lanț valoric.

Proiectul susține un set de evenimente pentru a ajunge direct la oameni și pentru a încuraja dezbaterea publică și interacțiunea dintre diferitele părți interesate ale sistemului alimentar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati