ANPC a dat amenzi în valoare de 28.000 de lei unor comercianți din Dragonul Roşu

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de 28.000 de lei unor operatori economici din complexul comercial Dragonul Roşu, după ce au descoperit produse neconforme cu o valoare de peste 22.600 de lei.

Controalele reprezentanţilor Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, au fost efectuate în cursul zilei de vineri, scrie Agerpres.

Comisarii instituţiei au constatat că operatorul economic SC Danco Star 2000 SRL comercializa bormaşini şi flexuri care nu aveau eticheta cu denumirea persoanei juridice care pune produsul pe piaţă şi nici declaraţia UE de conformitate. În acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul economic a fost amendat cu 7.000 de lei.

De asemenea, comisarii ANPC au constatat aceleaşi deficienţe la operatorul comercial SC MLF Art Invest SRL, care comercializa diferite produse electrice (ceasuri, maşini de tuns, foenuri, radiouri). Şi în acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul economic a fost amendat cu 7.000 de lei.

La operatorul economic Rohustal Impex SRL, care comercializa plafoniere, becuri, prelungitoare, comisarii ANPC au constatat lipsa datelor de contact ale importatorului/producătorului. În acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul a fost amendat cu 7.000 de lei.

La cel de-al patrulea operator, SC Claudiu Trans Rapid SRL, care comercializa lustre şi veioze, comisarii ANPC au constatat lipsa elementelor de identificare a produselor şi lipsa datelor de identificare a importatorului în limba română.

Şi în acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul economic a fost amendat cu 7.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati