ANPC a închis Piața Rahova și pescăria din Piața Moghioroș. Risc de transmitere COVID-19

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) anunță că a închis o piață și o pescărie din cauza că în respectivele locuri se vindeau alimente în condiții improprii și nu se respectau măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Piață închisă este cea din Rahova, din Sectorul 5.

„S-a dispus închiderea Pieței Rahova, care, în timpul lucrărilor de consolidare a clădirii, își desfășoară activitatea, provizoriu, într-un cort de mari dimensiuni, fără acces la utilități sau toalete publice, fără să dispună de cântarul cumpărătorului și care nu respectă niciuna dintre prevederile ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19”, scrie Ziare.com.

Mizerie în galantare

De asemenea, în aceeași piață, inspectorii au constatat că unii agenți economici care administrau spații comerciale vindeau alimentele în condiții mizere și lăsau prea mulți oameni în incinte, nerespectând măsurile de siguranță pentru prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19.

„S-a interzis folosirea vitrinelor cu prăjituri, mezeluri și brânzeturi din Economatul situat în Piață Rahova, din cauza condițiilor insalubre de depozitare a produselor în aceste agregate.

De asemenea, s-a constatat nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 (numărul de persoane care să se afle în același timp în incinta, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor)”, a mai transmis ANPC.

De asemenea, Protecția Consumatorului a închis pescaria din Piață Moghioroș (Drumul Taberei – n.red.), din cauza că această vindea peste alterat.

„S-a dispus închiderea pescariei din Piața Moghioroș, din cauza a numeroase nereguli identificate în activitatea acesteia. Astfel, s-a constatat că:

– există la vânzare peste proaspăt cu modificări organoleptice, miros și consistentă a cărnii specifice peștelui alterat, fiind păstrat în condiții improprii, în afară spațiilor frigorifice, fără stratul corespunzător de fulgi de gheață;
– peștele congelat prezența arsuri de congelare, fiind impropriu pentru consum uman (fiind congelat fără a dispune de linie de producție specifică)”, a mai transmis ANPC.

Inspectorii au aplicat amenzi de 12.000 de lei și au retras de la comercializare întreagă cantitate de peste găsită.

În alte două piețe – adică 16 Februarie și Domenii – „s-a constatat că nu erau respectate prevederile ordonanțelor militare (de ex.: anunțurile privitoare la respectarea distanței sociale, a intervalului orar în care este permisă deplasarea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani etc.), motiv pentru care au primit avertisment și obligativitatea remedierii situației în 24 de ore”, a mai comunicat ANPC.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati