ANPC a închis temporar 89 de locuri de joacă din Sectorul 1 din Bucureşti

0
330
Foto: ANPC

Comisarii ANPC au închis temporar 89 de locuri de joacă din Sectorul 1 din Bucureşti pentru mai multe nereguli, printre care lipsa protecţiei pentru anumite echipamente, tobogane crăpate, balansoare instabile, lipsa avertizării faţă de potenţiale pericole.

Reprezentanţii ANPC au transmis, miercuri, că au desfăşurat o acţiune de control la locurile de joacă aflate în grija Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1.
“În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 12.000 lei. Totodată, pentru toate cele 89 locuri de joacă administrate de ADP Sector 1 şi date în exploatare în perioada 2019 -2020, a fost dispusă măsură de oprire temporară a prestării servicilor şi interzicerea utilizării echipamentelor, până la remedierea deficienţelor”, au precizat comisarii ANPC.
Printre neregulile găsite de echipele de control:
  • lipsa autorizării PSI,
  • lipsa avizului de amplasare,
  • lipsa analizei de risc în exploatare, pentru toate echipamentele din spaţiile de joacă administrate de ADP Sector 1,
  • lipsa unui contract de mentenanţă pentru toate aceste echipamente, care să efectueze reviziile, reparaţiile, lucrările de întreţinere în conformitate cu datele din analiza de risc,
  • lipsa afişării regulamentului de funcţionare,
  • lipsa avertizărilor faţă de potenţialele pericole, aşa cum ar fi trebuit să fie identificate în cadrul analizei de risc.
De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit utilizarea, în cadrul spaţiilor de joacă, a unor echipamente deteriorate:
  • cu vopseaua exfoliată, cu şezuturile leagănelor rupte, în zona de prindere, cu plasa de escaladare desprinsă, existând risc de accidentare, cu trepte slăbite, figurine pe arc instabile din cauza unor şuruburi insuficient înfiletate, lipsa protecţiei pentru anumite echipamente de căţărare, lipsa protecţiei pentru şuruburi de fixare, folosirea unor tobogane din plastic crăpate, a unor balansoare instabile, a unor echipamente cu susţinere din bare de lemn putrezit, folosirea, în locurile de joacă, a unui covor de tartan cu denivelări sau chiar rupt, cu spaţii lipsă în anumite zone, degradat, cu spaţii între placi existând risc de accidentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.