ANPC a propus închiderea definitivă a restaurantului Gilda Music Lounge din Centrul Vechi: „Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară. Am transformat totul într-o ciulama”

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea definitivă a restaurantului Gilda Music Lounge din Centrul Vechi al Capitalei, din cauza neregulilor constatate de echipele de control la sfârşitul săptămânii trecute, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), transmite Agerpres.
  • „Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune de control la „Gilda Music Lounge”, din Centrul Vechi al Capitalei, aflată în administrarea SC Gilda Events SRL (Str. Lipscani, nr. 53).

Din cauza neregulilor importante constatate de echipele de control, acestea au aplicat următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, propunere de închidere definitivă a unităţii”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Comisarii de la protecţia Consumatorilor au constatat, în cadrul controlului desfăşurat, folosirea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită, schimbarea stării termice a produselor în mod neautorizat (congelare lentă), folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, condiţii igienico-sanitare precare: paviment, pereţi şi tavan cu zone deteriorate şi neigienizate.

De asemenea, spaţiile de depozitare erau necorespunzătoare şi iar maşinile de gheaţă aveau zone ruginite şi neigienizate.

Alte nereguli au fost utilizarea bureţilor din sârmă la igienizarea vaselor şi ustensilelor de bucătărie, folosirea unor vase şi ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură şi utilizarea de recipiente pentru depozitarea deşeurilor menajere fără a fi prevăzute cu capace de protecţie.

”Am transformat totul într-o ciulama”

ANPC precizează că, având în vedere că spaţiile de depozitare ale restaurantului se învecinează cu cele de lucru ale Teatrului Rapsodia, „Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară, pentru că artiştii se pregătesc printre alimente şi un miros apăsat de mâncare.”

”Este visul oricărui balerin sau actor să se simtă „gătit”, numai că aici nu vorbim de ţinută. Am transformat totul într-o ciulama, iar în spatele acesteia se află nu bucătari pricepuţi, ci sforari”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati