ANSVSA, acuzată că pune în pericol sănătatea românilor pentru că nu retrage de pe piață produsele contaminate

0
408

Asociaţia Pro Consumatori acuză Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că nu a luat nicio măsură pentru a retrage de pe piață numeroase alimente contaminate cu oxid de etilenă, un dezinfectant cancerigen interzis în Europa.

Potrivit Asociației, ANSVSA a retras în cursul anului 2021 doar câteva loturi de îngheţată şi câteva baxuri de băuturi răcoritoare contaminate cu oxid de etilenă, în timp ce numeroase produse care aveau în compoziţie seminţe de susan, contaminate, nu au fost retrase.

„Criză alimentară care afectează viaţa şi sănătatea a milioane de români”

Reprezentanții Asociației numesc situația o „criză alimentară care afectează viaţa şi sănătatea a milioane de români”, precizând că alte state europene au retras sute de produse și fac mii de analize de laborator pentru a identifica toate produsele contaminate.

Vezi AICI întregul comunicat al celor de la Asociația Pro Consumatoroi.

„În România, ANSVSA-ul se ocupă doar cu publicarea pe site-ul instituţiei a notelor de retragere de la vânzare ale unor operatori comerciali, în conţinutul cărora există menţiuni înşelătoare pentru consumatori”, arată Asociația.

Asociaţia Pro Consumatori solicită așadar Primului Ministru constituirea unei celule de criză pentru monitorizarea alimentelor contaminate cu oxid de etilenă, alcătuită din reprezentanţi ai ANPC-ului, ANSVSA-ului, Direcţiei Generale a Vămilor, Ministerului Agriculturii, Ministerului Sănătăţii Publice, Ministerului Economiei şi ai asociaţiilor de consumatori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.