ANSVSA, controale la cei care vând produse alimentare la Festivalul Neversea

0
180

Inspectorii oficiali care activează în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, împreună cu directorul executiv al instituţiei, sub directa coordonare a conducerii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), au realizat joi o amplă acţiune de consiliere şi verificare a unităţilor de alimentaţie publică care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Festivalului Neversea.

Scopul acestei acţiuni a fost acela de a se asigura protecţia sănătaţii participanţilor la festival sub aspectul siguranţei alimentelor, prin verificarea respectării tuturor condiţiilor şi cerinţelor de igienă.

Cu acest prilej, operatorii din sectorul alimentar au fost consiliaţi şi instruiţi cu privire la respectarea condiţiilor de igienă, de întreţinere a spaţiilor de depozitare, de prelucrare a produselor alimentare şi de aplicare corectă a prevederilor legale, privind trasabilitatea produselor.

De asemenea, au fost verificate 53 de unităţi de alimentaţie publică, care vor comercializa preparate culinare şi băuturi participanţilor la festival.

Pe toată perioada desfăşurării festivalului, activitatea de supraveghere sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor va fi asigurată de echipe suplimentare, sprijinite logistic de DSVSA Constanţa şi un laborator mobil.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.