ANSVSA, pe urmele samsarilor de porci. ”Clientul misterios”, printre vânzătorii ilegali din București și județele limitrofe

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, spune că peste 20.000 de samsari vând ilegal în toată ţara sute de porci şi răspândesc astfel pesta porcină africană pe teritoriul României, scrie antena3.ro.

„Din estimările noastre sunt peste 20.000 de samsari care vând porci vii şi carne de porc fără documente şi aşa s-a răspândit pesta porcină africană pe teritoriul României. Scopul nostru este să-i extragem pe aceşti samsari care stau sub umbrela micului fermier, dar care fac trafic ilegal”, a transmis Mihai Ponea, potrivit HotNews.

ANSVSA va declanşa în următoarea perioadă un control de genul „clientul misterios”, pentru a-i sancţiona pe cei care fac acest tip de comerţ, a anunțat Mihai Ponea.

„Vom declanşa un control – ‘clientul misterios’ – pentru care am făcut deja o procedură, în care noi vom merge în Bucureşti şi în judeţele limitrofe şi vom face pe cumpărătorii. Sunăm la cei care au postat pe reţelele de socializare, pe site-uri şi spunem că vrem să cumpărăm carne şi pe urmă ne întâlnim. Este o metodă de a-i sancţiona şi descuraja pe cei care fac acest tip de comerţ, dar şi una de atenţionare a consumatorului”, a explicat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati