ANSVSA prezintă măsurile în urma ”incidentului alimentar” de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

0
276
Foto: Unsplash

Potrivit ANSVSA, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui (DSVSA) s-a autosesizat, miercuri seară, privind o suspiciune de toxiinfecţie alimentară apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, ca urmare a consumului de produse alimentare primite de la Mănăstirea Floreşti, astfel că, două echipe de inspectori ai DSVSA Vaslui au ajuns la cele două locaţii, pentru a face ancheta epidemiologică, a identifica alimentele incriminate şi a recolta probe.

”În incinta spaţiului destinat preparării hranei pentru rezidenţii mânăstirii, au fost găsite diverse tipuri de peşte, în cantitate totală de peste 114 kg. Întreaga cantitate de peşte a fost pusă sub restricţii sanitare veterinare la temperatură de congelare, până la definitivarea anchetei. Având în vedere că lăcaşul de cult nu are înregistrare sanitară veterinară pentru activităţi de alimentaţie publică, pentru a putea livra alimente gătite şi nici autorizaţie pentru mijlocul de transport produse alimentare, a fost aplicată o amendă contravenţională de 40.000 de lei”, arată ANSVSA, într-un comunicat de presă transmis joi.

În blocul alimentar al spitalului s-au identificat şi pus sub sechestru, până la obţinerea rezultatelor analizelor, produse din peşte din diverse sortimente. Pentru încălcarea normelor privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare servite pacienţilor, acestea fiind primite ca donaţie de la o entitate neînregistrată sanitar veterinar, unitatea spitalicească a fost amendată cu suma de 12.000 lei”, adaugă sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.