Antibiotice Iaşi va începe marţi producţia de pastile cu iod. România are nevoie de 30 de milioane de comprimate

0
889
Foto: Facebook / Antibiotice Iasi

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a anunţat că România va produce o cantitate impresionantă de iodură de potasiu în perioada următoare.

Antibiotice Iaşi va începe producţia de pastile cu iod, în eventualitatea unui atac nuclear din partea Rusiei, urmând a produce 2,5 milioane de pastile în 48 de ore, explică ministrul.

Potrivit necesarului realizat de către autorităţi, România are nevoie de 30 de milioane de comprimate. „Nu este vorba despre un panaceu universal, este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”, a transmis Alexandru Rafila.

Acesta a explicat că firma are substanţa necesară producerii acestor medicamente.

„Nu cred că o să fie probleme. Aş vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv. Se administrează strict la indicaţie pentru o anumită categorie de persoane”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul a explicat că, un necesar făcut de către INSP şi Comisia de endocrinologie a Ministerului Sănătății, arată că este vorba despre maximum 30 de milioane de comprimate.

„Ele vor fi duse la direcţiile de sănătate publică, important este să ajungă în cât mai scurt timp la nivelul fiecărei primării. Nu e vorba despre vreun panaceu universal este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”, a mai afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.