Antonel Tănase, Forța Dreptei București: ”Prin aderarea noastră la NATO, am confirmat angajamentul nostru ferm față de valorile fundamentale ale democrației, libertății și securității colective”

Antonel Tănase, liderul Forța Dreptei București, afirmă marți că, prin aderarea noastră la NATO, am confirmat angajamentul nostru ferm față de valorile fundamentale ale democrației, libertății și securității colective.
  • ”Acum 20 de ani, pe 2 aprilie 2004 steagul României a fost ridicat oficial la Sediul NATO – cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie.

Astăzi, 2 aprilie 2024, într-o zi deosebită pentru istoria țării noastre, Parlamentul se reunește într-o ședință comună pentru a marca 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică şi 75 de ani de existenţă a NATO.

  • Aderarea la NATO a schimbat radical Armata României, care a contribuit decisiv prin diplomație militară dar și prin sacrificii în teatrele de operații. Cu siguranță rolul armatei în ceea ce privește aderarea la NATO a fost unul esențial.

Prin aderarea noastră la NATO, am confirmat angajamentul nostru ferm față de valorile fundamentale ale democrației, libertății și securității colective. Am devenit parte a unei alianțe puternice, care promovează pacea și stabilitatea în întreaga lume.

  • În aceste vremuri tumultuoase, în care securitatea internațională este tot mai complexă, armata României arată un progres formidabil față de 2004, momentul integrării în NATO și cu atât mai mult față de anii 1990, iar rolul nostru în cadrul NATO este mai important ca niciodată. Trebuie să continuăm să ne consolidăm eforturile pentru a asigura că România rămâne un pilon al stabilității și securității în regiunea noastră și dincolo de granițele noastre.

Să privim cu încredere spre viitorul nostru în cadrul NATO și să continuăm să lucrăm împreună pentru un viitor mai sigur și mai prosper pentru toți românii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati