Antonel Tănase (Forţa Dreptei), despre pensiile militare: ”Nu sunt pensii speciale. E abuzivă includerea lor în discuții despre plafonare, taxare, indexare”

Deputatul Antonel Tănase, fost liberal care s-a alăturat formaţiunii lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei, scrie într-o postare pe Facebook despre pensiile militare și despre diferențele dintre acestea și pensiile speciale: ”Chiar dacă vin rușii, extratereștrii sau dacii liberi, pensiile astea rămân separate de cele plătite din bugetul asigurărilor sociale.”

Tănase scrie că vrea să vorbească despre pensiile speciale, ”alea pe care Rareș Bogdan le desființa în cinci minute.”

”E final de săptămână și nu e momentul pentru un text lung, așa că o să scriu puțin. Dar nu despre orice, ci despre pensiile speciale, cine sunt ele și cu ce se mănâncă. Da, azi vorbim despre pensiile alea pe care Rareș Bogdan le desființa în cinci minute și despre care se vorbește în continuare fără să se explice exact pensiile cui sunt atât de speciale și de ce.”, scrie Tănase pe pagina de Facebook.

Deputatul precizează că în pensiile speciale ”intră orice: apă, gaze, asfalt, butelii și șaorma cu de toate, dar nu intră pensiile militare.”

Ce sunt pensiile militare?

Tănase spune că pensiile militare sunt o categorie de pensii plătite din cei 2% pe care apărarea îi primește după semnarea Tratatului de aderare la NATO, la fel ca plata soldelor personalului activ.

Astfel, ”din cota bugetară alocată, apărarea își poate acoperi atât cheltuielile cu personalul activ, cheltuielile cu activitatea proprie, asigura gratuitatea tratamentului medical și a medicamentelor pentru toate cadrele aflate în activitate, în rezervă și în retragere și familiile lor.

Pensiile rezerviștilor vin din aceste fonduri și chiar dacă vin rușii, extratereștrii sau dacii liberi, pensiile astea rămân separate de cele plătite din bugetul asigurărilor sociale.”, argumentează deputatul.

„E abuzivă includerea pensiilor în discuții despre plafonare, taxare, indexare”

El repetă că în pensiile speciale nu se încadrează pensiile militare, deoarece ele sunt plătite din bugetul apărării, nu din fondul de asigurări sociale.

”Așadar e abuzivă includerea pensiilor în discuții despre plafonare, taxare, indexare, desființare și orice alte fantezii ale momentului.”, mai spune acesta.

”Vom mai vorbi despre asta și despre ce se vrea a se întâmpla cu pensiile în general, dar azi am vrut doar să separăm apele între imaginație și realitate și să pun în clar de ce pensiile militare nu-s atât de speciale încât să fie impozitate sau plafonate, sau, doamne ferește, desființate.”, a conchis Antonel Tănase.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati