Antonel Tănase: În București, sunt la ora actuală peste 2.400 de clădiri cu risc seismic sau încadrate în categorii de urgență

Liderul PNL Sector 3, deputatul Antonel Tănase, spune că Gabriela Firea a început consolidarea a 23 de imobile, dintre care doar 5 au ajuns în fază de recepție, 11 aflându-se în stadiul de proiectare, iar restul șantiere.

„În 30 de ani, după Revoluție, s-au consolidat numai 20 de clădiri, iar noi am realizat, în numai 2 ani, consolidarea a 20 de imobile, refacerea fațadelor la zeci de imobile și punerea în siguranță pentru alte 200 și lucrăm în continuare, deci progresul este evident”, așa declara, în 2020, Gabriela Firea, foarte mândră de performanța administrației dumneaei, de parcă ar fi consolidat și reabilitat cel puțin jumătate de București.

În București, sunt la ora actuală peste 2.400 de clădiri cu risc seismic sau încadrate în categorii de urgență, iar studiile spun că, în situația în care se găsește Bucureștiul acum, 25.000 de oameni și-ar putea pierde viața dacă s-ar produce un cutremur asemănător celui din ’77.

Au trecut 44 de ani de atunci, fără ca vreo administrație să fie interesată cu adevărat să soluționeze această problemă a clădirilor care stau să cadă peste oameni. 

Șeful Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic declară că, în următorii doi ani, administrația actuală își propune expertizarea a peste 400 de imobile și începerea lucrărilor de consolidare la 160. 

Dincolo de ce poate face Primăria pentru oameni, vreau să comunic proprietarilor că își pot consolida clădirile prin Programul Național de consolidare, cu ajutor de la stat. Acest program datează încă din 1998 și prevede că finanțarea lucrărilor este asigurată de Guvern și Primărie, banii urmând să fie recuperați de autorități în 25 de ani, de la terminarea lucrărilor, în rate fixe, fără dobândă. 

În cadrul programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic există și o serie de facilități fiscale, iar cei interesați pot solicita mai multe detalii de la Primărie. 

Să ne ferească Dumnezeu de o tragedie și să ne reauzim sănătoși!”, a scris Tănase, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati