Antonel Tănase: Moțiunea lui Ludovic Orban spune că unitatea PNL este esențială, iar toți membrii sunt egali

Președintele PNL Sector 3 Antonel Tănase spune că moțiunea lui Ludovic Orban, “Forța Dreptei”, spune că unitatea PNL este esențială, iar toți membrii partidului sunt egali în drepturi şi obligaţii.

„Toţi urmărim acelaşi obiectiv, de a face din Partidul Naţional Liberal cea mai importantă forţă politică din ţară, liderul modernizării, progresului şi dezvoltării României.

Fiecare membru al partidului va fi apreciat în funcţie de calitatea sa umană, de implicarea în viaţa partidului, de competenţele pe care le deţine, de rezultatele în activitate.

De aceea, pentru Ludovic Orban sunt foarte importante:

1. DEMOCRAŢIA ÎN PARTID

Deciziile partidului trebuie luate de organismele statutare ale partidului, după  consultarea bazei partidului. Dezbaterea este singura cale normală care poate să conducă la decizii conforme cu voinţa reală a membrilor.

Libertatea de exprimare în interiorul partidului este garantată.

2. STATUTUL ŞI REGULAMENTELE CA LITERĂ DE LEGE

Conducerea PNL este un garant al respectării Statutului şi va sancţiona orice încălcare a acestuia, indiferent cine o comite.

3. CARIERE POLITICE BAZATE PE COMPETENŢĂ ȘI REZULTATE

Orice membru al PNL are dreptul la o carieră politică în partid, iar selecţia pentru ocuparea diferitelor poziţii publice se va face, în toate cazurile, printr-o procedură transparentă şi pe baza unor criterii obiective.

4. COMUNICARE MAI BUNĂ, OBIECTIVĂ

Este necesară o platformă de comunicare internă pentru consultarea periodică a tuturor membrilor PNL (consultări de tip referendum) pe teme importante din viaţa publică.

5. CONDUCEREA PNL MEREU ALĂTURI DE ALEȘII LOCALI

Primarii Partidului Naţional Liberal reprezintă cartea de vizită a PNL în localităţile pe care le conduc şi nu numai. Aşadar, conducerea naţională va acorda prioritate susţinerii primarilor.

6. CREȘTEREA PERFORMANȚEI POLITICE ÎN ADMINISTRAȚIA LOCALĂ

În localităţile, respectiv judeţele, în care suntem în opoziţie, grupurile de consilieri vor fi sprijinite pentru realizarea unei opoziţii eficiente.

7. INVESTIȚII ÎN RESURSA UMANĂ

Cea mai importantă resursă a unui partid este resursa umană. Pentru o mai bună selecție de resurse umane, la nivelul Secretariatului general al partidului se va înființa o Comisie permanentă de selecție, evaluare și pregătire a resursei umane din interiorul Partidului Național Liberal.

8. ÎNTĂRIREA ROLULUI COMISIILOR DE SPECIALITATE

Comisiile de specialitate vor reprezenta o preocupare fundamentală a conducerii PNL. Comisiile vor grupa toţi specialiştii de valoare din partid pe fiecare domeniu.

9.  DEZVOLTAREA ÎN PLAN ORGANIZAŢIONAL

Partidul Național Liberal trebuie să se organizeze în fiecare localitate pentru a câştiga alegerile. În toate organizaţiile locale şi în cele de secţii de votare trebuie atraşi în partid oameni noi, care se bucură de respect şi încredere în comunitate.

10.  DIGITALIZARE ȘI MANAGEMENT POLITIC MODERN

Fiecare partid politic din ziua de astăzi, care se vrea performant, trebuie să apeleze la mediul digital pentru a-și organiza și mobiliza atât membrii de partid, cât și electoratul.

11. PREGĂTIREA DIN TIMP A ALEGERILOR

Pentru îmbunătăţirea rezultatelor partidului în alegeri, conducerile partidului la toate nivelurile vor acţiona din vreme pentru pregătirea campaniei electorale. Candidaţii vor fi selectaţi din timp şi vor fi sprijiniţi pentru creşterea notorietăţii şi a încrederii prin implicare în viaţa publică.

12. POLITICA LIBERALĂ CU DEVIZA: LOIALI OAMENILOR

Partidul Naţional Liberal trebuie să formeze caractere, oameni politici dedicaţi interesului public, oameni de stat, cu curaj şi viziune, care să se lupte pentru interesele fundamentale ale naţiunii române.

Trebuie să revenim la exigenţele stabilite de mai marii noştri înaintaşi, precum Ion I.C. Brătianu, care a definit ştacheta sub care nu ne este permis să coborâm în activitatea noastră politică: „Cei mai mulţi îşi inchipuie că politica este un fel de distracţie cu foloase şi onoruri. Politica este ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale … pentru un om iubitor de ţară şi conştient de răspunderile sale, politica este un şir neîntrerupt de griji şi jertfe, un drum pe care eşti sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată”, a scris Tănase, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati