Antonel Tănase(PNL Sector 3), Scrisoare deschisă și IRONII la adresa PSD: De ce nu este înțelept și corect să blocați Mecanismul European de Redresare și Reziliență pentru România și întreaga Uniune Europeană

Liderul PNL Sector 3 și fost Secretar general al Guvernului Orban, deputatul Antonel Tănase, a transmis o scrisoare deschisă și explicativă pentru parlamentarii PSD, în care, pe lângă o serie de ironii legate de folosirea dealungul timpului a unor cuvinte greșite de către PSD-iști, acesta prezintă și explicații: De ce nu este înțelept și corect să blocați Mecanismul European de Redresare și Reziliență pentru România și întreaga Uniune Europeană.

  • Antonel Tănase: Deși nu ați avut până acum niciun rol în negocierea și adoptarea acestui Mecanism, acum este nevoie de votul dumneavoastră în Parlamentul României, pentru a constitui o majoritate de două treimi ca să semnăm Acordul. Și, fără niciun motiv, blocați acest vot.

”Având în vedere că în partidul dumneavoastră 1 km de Teleorman înseamnă 800 de m, că la “genunchi” se spune “genunche”, că „imunoglobină înseamnă de fapt „imunoglobulină”, că “orice om îi este teamă de o plângere penală”, că “REDUCEM DEMOCRAŢIA” înseamnă, în limbaj PSD, “reducem birocrația”, că „majorările de preţuri s-au diminuat” și că faceți des “un exerciţiu DE IMAGINE”, vreau să explic pe înțelesul dumneavoastră termenul “redresare” și neologismele “reziliență” și “ratificare”

“Redresare” e atunci când, după o criză pandemică, o țară revine pe calea cea bună.

“Reziliență” e atunci când vorbim despre capacitatea unei țări de a se întoarce la normalitate, după suferirea unui șoc, în cazul nostru șocul “covid19”.

“A ratifica” înseamnă a confirma, în formă autentică, un act, un tratat, o lege prin care se confirmă acordul de a fi parte la o convenție.”, le-a explicat ironic președintele PNL Sector 3, Antonel Tănase, în Scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor PSD.

  • Deputatul PNL a continuat seria ironiilor la adresa PSD:România face parte, după cum probabil știți, din Uniunea Europeană.Pe înțelesul dumneavoastră, e ca atunci când faceți parte dintr-o gașcă de pescari și organizați o partidă de pescuit.

”Ei bine, atunci, fiecare persoană contribuie cu bani pentru momeală, grătar, pâine și ce mai hotărâți ÎMPREUNĂ că veți consuma pe malul apei. Nu se poate să bateți palma pentru un buget comun, apoi să nu contribuiți, să stricați cheful tuturor, să se anuleze partida de pescuit și în cele din urmă să vă supărați că ceilalți pescari sunt zgârciți, meschini nu vă mai sună niciodată.

Eh, așa și cu Planul ăsta de Redresare și Reziliență, cu România și cu Europa.

Deși nu ați avut până acum niciun rol în negocierea și adoptarea acestui Mecanism, acum este nevoie de votul dumneavoastră în Parlamentul României, pentru a constitui o majoritate de două treimi ca să semnăm Acordul. Și, fără niciun motiv, blocați acest vot”, a scris Tănase pe facebook.

Fostul Secretar al Guvernului Orban ”merge mai departe pe firul logic și explică consecințele acestui blocaj: românii, oamenii care v-au trimis în Parlament ca să faceți să fie bine, vor avea de suferit. Și nu doar românii, cetățenii fiecărui Stat membru al Uniunii Europene.”

  • Antonel Tănase: Mai precis, blocați 30 de miliarde de euro care i-ar reveni României pentru ieșirea din criză.
”Judecând după discursurile multora dintre dumneavoastră, știm deja Europa vrea răul țărișoarei noastre, plănuiește să ne fure praful din tunelurile dacice și vrea să ne pună la toți coifuri de staniol prin care să afle secretul apei calde însă, lăsând gluma la o parte, dragi parlamentari PSD, ne faceți de râs în Europa!
  • Prin blocarea votului nu doar că blocați accesul la redresare, ci ne umiliți și ne înjosiți prin lipsa de discernământ și logică.Mulțumesc pentru atenție și să ne reauzim sănătoși!”, a încheiat deputatul PNL Scrisoarea deschisă pentru PSD postată pe facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati