Antonio Andrușceac (AUR): Vrem să aducem un corp de profesioniști în administrația publică locală

0
342

Antonio Andrușceac, deputat AUR, a subliniat, în cadrul discursului susținut la Forumul Aleșilor Locali „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație” – ediția a doua, că rolul crucial al consilierilor locali și județeni în legătura directă cu cetățenii și a subliniat necesitatea unei reforme în administrația publică.

  • „Rolul acestui forum este de a dezbate, de a găsi modalități de îmbunătățire în ceea ce înseamnă activitatea consilierilor în cadrul Consiliilor Locale, Consiliilor Județene, pentru că dumneavoastră sunteți cei care aveți prima interacțiune cu cetățenii”, a spus Antonio Andrușceac.

Acesta a subliniat că AUR este interesat în dezvoltarea unui corp de adevărați profesioniști în cadrul Consiliilor Locale, precizând că reforma în administrația publică pe care AUR o va face va însemna și profesionalizarea consilierilor locali și județeni, îndepărtarea de decizia politică având în vedere măsura în care acest lucru a adus România în situația ca în multe UAT-uri să nu existe finanțări, inclusiv pentru proiecte europene, doar pentru că primarii de acolo, cum este și cazul primarului AUR din Amara, are o altă culoare politică decât cea a conducerii Consiliilor Județene.

  • „Când suntem în administrația publică locală, toți trebuie să tragem în aceeași direcție: de a servi locuitorii satelor, comunelor, orașelor pe care le reprezentăm”, a spus deputatul AUR.

Antonio Andrușceac a subliniat că AUR va reforma administrația publică locală și va profesionaliza corpul consilierilor locali.

  • „Vrem să aducem un corp de profesioniști în administrația publică locală”, a concluzionat acesta, subliniind angajamentul AUR de a îmbunătăți administrația publică.

Forumul Aleșilor Locali cu tema „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație” a fost conceput ca o platformă de dezbatere extinsă și esențială, menită să faciliteze o mai bună înțelegere a problemelor complexe cu care se confruntă administrația locală și a necesității de a redefini administrația publică.

Evenimentul reunește aleși locali de la toate partidele din România, invitați străini și specialiști în domeniul administrației publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.