ANUNȚ / Cum se va circula cu metroul după 15 mai? Ce a spus ministrul Transporturilor

După data de 15 mai, când oamenii vor putea circula fără a mai fi condiționați, legat de transportul cu metroul, în intervalele cele mai aglomerate, pe lângă personalul de pază, angajații MAI vor asigura o fluență la metrou pentru a nu se aglomera accesul în trenuri.

„Cele 53 de staţii de metrou sunt deservite de 130 de accesuri. Staţiile cele mai aglomerate sunt cele din zona de Nord, Pipera, şi cele din Centru – Unirii, Victoriei. Am avut o colaborare foarte bună cu Ministerul Afacerilor Interne. Am solicitat sprijin, iar domnul ministru Vela (Marcel Vela, ministrul de Interne, n.r.) şi-a dat acordul să găsim împreună soluţii pentru a organiza accesul la metrou astfel încât să nu avem acele aglomerări. Cu metroul, înainte de criză, circulau în jur de 600.000 – 700.000 de cetăţeni în fiecare zi. Încă programul de lucru este flexibil în majoritatea situaţiilor. În intervalele foarte aglomerate, vom avea, pe lângă personalul nostru de pază, sprijinul angajaţilor MAI pentru a asigura o fluenţă la metrou şi pentru a păstra distanţa la gurile de acces, pentru a nu aglomera nepermis de mult accesul în trenurile Metrorex”, a declarat ministru transporturilor, Lucian Bode, la Realitatea Plus.

  • De asemenea, oamenilor li se va recomanda să păstreze o distanță minimă de un metru între ei.

Ministrul Bode spune că, în acest moment, se analizează şi măsurile adoptate de alte state membre, care au marcat cu autocolant locurile unde puteau sta călătorii.

Bode transporturi„Este recomandarea noastră, aşa o să fie transpusă prin legislaţia subsecventă actului normativ aprobat astăzi de Guvern (un proiect de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, n.r.) şi, sper eu, aprobat în zilele următoare de Parlament. Vom spune foarte clar că vrem să solicităm păstrarea acelei distanţe de un metru între călători. Am văzut anumite recomandări. Ne uităm ce se întâmplă în alte state membre unde erau marcate locurile cu un autocolant de o anumită culoare scaunele, respectiv locurile din tren erau marcate şi doar acolo puteau sta călătorii. Este un proces foarte complicat, dar nu imposibil. Nu exclud acest lucru, dar aş vrea să văd în primele zile după 15 mai cum se respectă regulile stabilite. Cu siguranţă pot fi ridicate anumite restricţii sau pot fi impuse restricţii noi în funcţie de cum evoluează acest mod de transport”, a explicat ministrul.

Oamenii vor aștepta trenurile la metrou între două – trei minute și se poate ajunge până la maximum 12 minute.

„Avem 65 de trenuri. Am făcut în aşa fel programul, începând cu data de 15 mai, încât timpii de aşteptare între două trenuri să nu depăşească între două – trei minute, în cele mai multe situaţii, până la maximum 10, 12 minute. Am redus la minimum posibil timpii de aşteptare„, a mai explicat Bode.

Sursa: Realitatea Plus, antena3.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati