ANUNŢ DEVASTATOR PENTRU PLAGIATORI: Liber la publicarea tezelor de doctorat

Ministrul desemnat al educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, la Parlament, că de miercuri a început procedura publicării tezelor de doctorat, scrie ecopolitic.ro

  • Ea a făcut acest anunţ în urma atenţionării pe această temă, la audierea anterioară, din 18 februarie, din partea deputatului PMP Robert Turcescu.

„Chiar în acest moment, puteţi intra pe site şi să vizualizaţi primele teze pe care noi le-am pus în transparenţă publică. (…) Am decis ca, începând de astăzi, să începem procesul de transparentizare şi, pe măsură ce se încarcă, veţi avea din ce în ce mai multe teze de doctorat pe site. Şi ceea ce vă pot asigura este faptul că le voi publica pe toate. Odată început acest proces, nimeni nu-l va mai întoarce”, a declatat Anisie la audierile din comisiile reunite de învăţământ.

Robert Turcescu a reacţionat ulterior pe pagina de socializate.

“De azi, mii de teze de doctorat sint online, asa cum am cerut încă din 2017. Proiectul de lege pe care l-am scris si l-am susţinut atunci a fost respins că, deh, Pop Genunche era ministru, Dragnea era la butoane şamd. Azi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, mi-a mulţumit personal şi public pentru insistenţa cu care am cerut transparentizarea în domeniul doctoratelor. Recunosc, m-am simtit bine 🙂 Macar atât dacă am realizat în ultimii ani şi tot n-a fost degeaba…”, a scris Turcescu pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati