Ministerul Apărării Naționale începe recrutările pentru cele 775 de locuri de rezerviști voluntari. Printre posturile declarate vacante se numără maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi.
Înscrierile la procesul de recrutare vor începe luni, 12 iulie, iar candicații trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 55 ani. Ei se pot prezenta la sediile centrelor militare pe a căror rază îşi au domiciliul, pentru a completa o cerere.
Acte necesare la înscrierea în procesul de recrutare pentru rezerviștii voluntari
Candidații se vor prezenta la sediile centrelor militare pe a căror rază își au domiciliul, pentru a completa o cerere.
Cererea va fi adăugată la dosar, iar alături de ea candidații trebuie să mai prezinte următoarele acte:
- actul de identitate, în original şi în copie;
- certificatul de cazier judiciar,
- eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii;
- acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie;
- permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară (dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice)
- livretul militar, în original şi în copie (numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist)
Ce salariu primește un rezervist voluntar în fiecare lună
După înrolare, rezerviștii militari vor beneficia de indemnizația de instalare, fiind egală cu solda de funcție. La aceasta se mai adaugă solda de grad și solda de comandă, ce sunt acordate la semnarea fiecărui contract cu o durată de minim 3 ani.
Pentru perioadele în care rezerviștii nu participă la instruiri sau misiuni, remunerația este de 30% din solda de funcție.
Potrivit Adevărul, un rezervist voluntar poate încasa, în lunile în care stă acasă, suma de 540 de lei, în timp ce un subofițer rezervist voluntar va încasa 720 de lei.