ANUNȚ ȘOCANT / Ministrul Transporturilor: Drumul Bucureşti – Braşov va fi parcurs în 17 ORE

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că lucrările la autostrada Comarnic – Braşov vor dura aproximativ şase ani, timp în care drumul până la munte pe Valea Prahovei „va dura 17 ore”.

  • O alternantivă pentru cei care nu vor să stea 17 ore în trafic estedrumul judeţean 102I, pe care Ministerul Transporturilor vrea să-l preia de la consiliile judeţene care îl administrează şi să îl reabiliteze prin Compania Naţională de Investiţii.

Lucian Bode a criticat parteneriatul public-privat încheiat de guvernul PSD pentru autostrada Comarnic-Braşov.

„Autostrada Comarnic – Braşov va fi construită de către guvernul liberal, este un obiectiv major, strategic declarat de către CSAT, şi va fi construită, numai că până când demarăm lucrările efectiv la autostrada Comarnic – Braşov, la cei 58 de kilometri, mai trec aproximativ doi ani de zile. Până când finalizăm lucrările este posibil să mai treacă încă patru ani de zile.

Bucuresti BrasovDacă anul trecut am stat în trafic şapte ore, peste şase ani de zile vom sta 17 ore pe DN 1.

Este inadmisibil să stăm cu mâinile în sân şi să nu ne uităm la variante alternative la acest trafic infernal, sufocant, pe DN 1″, a declarat Lucian Bode, la Realitatea Plus.

Ministrul a afirmat că o alternativă pentru DN 1 este drumul judeţean 102I care leagă municipiul Câmpina de comuna Valea Doftanei din judeţul Prahova. Acest drum ar putea fi realizat în doi ani sau doi ani şi jumătate, cu costuri de cel mult un milion de euro pe kilometru, şi deschis traficului uşor, respectiv autovehiculelor cu masa de până la 7.5 tone, a precizat Bode.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati