Apă Canal Ilfov SA a primit amendă pentru că a trimis un mesaj prin care clienţii şi-au putut vedea unii altora adresele de e-mail

Compania Apă Canal Ilfov SA a primit o amendă de 14.758 de lei (3.000 de euro) de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru că a încălcat prin intermediul unui mesaj e-mail normele privind protecţia datelor personale, conform unui anunţ al instituţiei, notează ZF.

Mai exact, compania a transmis un mesaj către toţi clienţii care s-au înscris pe portalul online, dar a pus toate adresele de e-mail în câmpul “Către“ astfel că toţi destinatarii şi-au putut vedea unii altora adresele pentru căsuţa poştală electronică, a explicat ANSPDCP.

“Investigaţia a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securităţii datelor care a fost transmisă de operatorul Apă Canal Ilfov SA. În cadrul investigaţiei, s-a constatat că încălcarea securităţii prelucrării datelor s-a produs ca urmare a faptului că, pentru a transmite un mesaj electronic către utilizatorii înregistraţi pe portalul online al societăţii, operatorul a introdus eronat adresele de e-mail la secţiunea „To“, în loc de „BCC“.

În consecinţă, a rezultat că această încălcare a condus la divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la date cu caracter personal (adresa de e-mail), astfel că, a fost afectat un număr semnificativ de persoane fizice. S-a constatat că operatorul Apă Canal Ilfov SA nu a implementat măsuri tehnice şi organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prelucrării“, conform anunţului autorităii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati