Apă Canal Ilfov SA a primit amendă pentru că a trimis un mesaj prin care clienţii şi-au putut vedea unii altora adresele de e-mail

0
313

Compania Apă Canal Ilfov SA a primit o amendă de 14.758 de lei (3.000 de euro) de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru că a încălcat prin intermediul unui mesaj e-mail normele privind protecţia datelor personale, conform unui anunţ al instituţiei, notează ZF.

Mai exact, compania a transmis un mesaj către toţi clienţii care s-au înscris pe portalul online, dar a pus toate adresele de e-mail în câmpul “Către“ astfel că toţi destinatarii şi-au putut vedea unii altora adresele pentru căsuţa poştală electronică, a explicat ANSPDCP.

“Investigaţia a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securităţii datelor care a fost transmisă de operatorul Apă Canal Ilfov SA. În cadrul investigaţiei, s-a constatat că încălcarea securităţii prelucrării datelor s-a produs ca urmare a faptului că, pentru a transmite un mesaj electronic către utilizatorii înregistraţi pe portalul online al societăţii, operatorul a introdus eronat adresele de e-mail la secţiunea „To“, în loc de „BCC“.

În consecinţă, a rezultat că această încălcare a condus la divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la date cu caracter personal (adresa de e-mail), astfel că, a fost afectat un număr semnificativ de persoane fizice. S-a constatat că operatorul Apă Canal Ilfov SA nu a implementat măsuri tehnice şi organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prelucrării“, conform anunţului autorităii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.