Apă de colonie, vândută ca dezinfectant, descoperită de Protecția Consumatorului

0
64

Reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor fac controale în întreaga ţară după ce în Bucureşti au fost găsite la vânzare produse „Kolonya-eau de cologne” etichetate în mod fals ca dezinfectant de mâini. Firma din Capitală care vindea aceste produse a fost amendată cu 10.000 de lei.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, marţi, că, în urma unei acţiuni de supraveghere a pieţei desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, au fost găsite la comercializare produse sub marca „Kolonya-eau de cologne”, prezentate drept „dezinfectant de mâini”.

Ca urmare, luni ANPC a cerut tuturor structurilor sale teritoriale să facă un control pe această temă, pentru a se găsi toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare, scrie antena3.ro.

„Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya-eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfăţişa publicului drept ”dezinfectant de mâini”. Fapta constatată de comisarii de la structura bucureşeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înşelătoare faţă de consumatori”, a transmis ANPC.

Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum şi aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.