Apă Ilfov anunță noi restricții la alimentarea cu apă potabilă

0
213
Pixabay

Apă Ilfov a anunțat că oprește alimentarea cu apă potabilă pentru refacerea stocului minim de apă din rezervoare la abonații din comunele Balotești și Ciolpani, în data de 21 iulie, vineri, între 00:00 și 05:00, potrivit Buletin de Bucuresti.

Este a doua oară vara această când peratorul regional al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare în 22 localităţi din Judeţul Ilfov restricționează accesul la apă potabilă, „în vederea refacerii stocului minim de apă potabilă din rezervor”.

Necesitatea acestui lucru este motivată de consumul de apă cauzat de temperaturile ridicate, și cetățenii sunt sfătuiți să folosească apa „într-un mod rațional”.

„Pe fondul temperaturilor foarte ridicate din aceste zile, cererea de consum crește brusc peste media obișnuită, existând pericolul golirii prea rapide a bazinelor de înmagazinare apă potabilă. În acest context, facem apel către toți consumatorii din zonele deservite să utilizeze în mod rațional apa, doar în scopuri casnice”, se arată într-un comunicat al companiei de apă județene.

La începutul anului 2023, mai exact în februarie, Apă Ilfov a mărit prețurile cu 33,9% pentru apa potabilă, respectiv 34,1% pentru canalizare, față de anul precedent, iar față de 2021 cu 67%, respectiv 53%, adică 7,41 lei metrul cub pentru apă de la robinet și 7,89 lei per metru cub pentru ca aceasta să fie deversată în canalizare.

Prin comparație, tarifele practicate în București de către Apa Nova sunt de 5,22 lei pentru un metru cub de apă potabilă, respectiv 2,75 lei pentru un metru cub deversat în canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.