Apa Nova: 31 de litri pe metru pătrat au căzut în Bucureşti, duminică după-amiază

Ploaia de duminică după-amiază a descărcat pe suprafaţa Capitalei o cantitate de 31,71 litri/metru pătrat, reprezentând peste 63% din cantitatea medie de precipitaţii aferentă acestei luni, transmite Apa Nova.

Compania a primit până luni, la ora 09,30, un număr de 171 de sesizări, dintre care 161 au fost rezolvate, iar 10 sunt în lucru. Echipele Apa Nova au intervenit în toată această perioadă cu 20 de hidrocurăţitoare, 58 de autoutilitare, 68 de pompe şi 222 de specialişti.

„Echipele operaţionale Apa Nova Bucureşti sunt în continuare prezente pe teren şi vor acţiona până la rezolvarea integrală a sesizărilor”, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Duminică, între orele 15,38 – 22,31, în Municipiul Bucureşti a căzut o cantitate totală de 31,71 l/metru pătrat.

„Cantitatea lunară medie multianuală (1961-2023) pentru luna septembrie, înregistrată la Staţia Bucureşti-Filaret, este de 50,1 l/m2, ceea ce înseamnă că, pe parcursul celor 6 ore şi 53 de minute, s-a cumulat peste 63% din cantitatea medie de precipitaţii aferentă acestei luni. În toată această perioadă, debitul maxim tranzitat în Caseta de Ape Uzate a fost de 167 mc/s, echivalent cu media multianuală a râului Olt, de 174 mc/s, în timp ce volumul total tranzitat în Caseta de Ape Uzate a fost de aproape 3,2 milioane mc de apă”, precizează sursa citată.

Apa Nova menţionează că echipele sale au intervenit preventiv pe teren încă de vineri, realizând operaţiuni de verificare a staţiilor de pompare a apei pluviale din pasajele rutiere, verificări ale sistemului de canalizare pe bulevardele principale, acţiuni preventive în nodurile hidrotehnice, degajarea şi curăţarea gurilor de scurgere.

Duminică, încă de la primele sesizări primite în dispecerat şi în call-center, echipele Apa Nova au intervenit pentru eliminarea acumulărilor de apă atât de pe străzi, cât şi din gospodăriile afectate şi din subsolurile imobilelor, cu prioritate pe traseele mijloacelor de transport în comun, se mai arată în comunicatul companiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati