Apa Nova lansează manualul apei, platformă educaţională online, cu patru lecţii video interactive despre traseul pe care îl parcurge apa de la râu până la robinet

Apa Nova, furnizorul de apă potabilă şi servicii de canalizare al municipiului Bucureşti, lansează programul educaţional pentru copii „Manualul Apei”, o platformă online care conţine o colecţie digitală de informaţii despre utilitatea apei în viaţa unui oraş.

Platforma este dedicată elevilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani şi oferă detalii despre traseul pe care îl parcurge apa de la râu până la robinet, respectiv despre procesele de captare, tratare şi distribuţie a apei.

„Manualul Apei” are la bază o metodologie care face mult mai accesibil procesul de înţelegere şi acumulare a informaţiilor referitoare la apa şi prezenţa acesteia în viaţa de zi-cu-zi. Astfel, în perioada 27 octombrie – 14 decembrie, elevii pot accesa site-ul www.apanovabucuresti.ro, unde vor găsi o serie de clipuri video animate, adaptate stilului lor de învăţare, dar şi nivelului de limbaj.

„Fiecare lecţie este însoţită de referinţe din lumea reală, astfel încât exemplele să fie nu doar simplu de înţeles, ci şi aplicabile în cotidian. Pentru o experienţă a învăţării cât mai uşoară, ‘Manualul Apei’ ia forma unei poveşti, ce are ca punct de reper oraşul Nova, o exemplificare a unui oraş din lumea reală, însă cu similitudini aparţinând lumii basmelor. Totodată, fiecare lecţie are o tematică specifică, prezentată de un ghid, un personaj imaginar pe nume Tip, care le face cunoştinţă utilizatorilor cu universul apei. Astfel, scopul celor patru video-uri este de a facilita accesul la informaţiile cu privire la una dintre resursele vitale ale planetei, conştientizarea importanţei protejării surselor de apă şi folosirea corespunzătoare a resurselor existente. Dezvoltat având la baza principii de gamification, proiectul urmăreşte educarea prin divertisment şi premiere, ţintind un număr cât mai mare de participanţi”, informează compania de apă.

Reprezentanţii Apa Nova precizează că videoclipurile vor fi încărcate în platformă cu o frecvenţă de două săptămâni, iar la finalul fiecărei lecţii, micii utilizatori îşi pot testa cunoştinţele dobândite printr-un test online, calificându-se în acest fel în tragerea la sorţi, unde au şansa să câştige premii atractive. Totodată, după parcurgerea întregului manual, elevii care au obţinut cele mai bune rezultate la teste vor intra în tombola finală pentru marele premiu pus în joc.

Anul trecut, compania a lansat o altă iniţiativă, „Poveşti cu final fericit”, o campanie de conştientizare prin intermediul căreia a adus în atenţia bucureştenilor importanţa sistemului de canalizare, precum şi utilizarea corectă a acestuia.

În aproape 20 de ani, Apa Nova a reabilitat, modernizat şi dezvoltat sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare, conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiţii care depăşesc 500 de milioane de euro, până în prezent.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati