Apare o nouă bancnotă în România! Va avea chipul unei femei

Europarlamentarul Corina Crețu a anunțat pe Facebook că Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei.

Chipul eroinei Ecaterina Teodoroiu va apărea pe noua bancnotă de 200 de lei.

„Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării. Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Europarlamentarul Corina Crețu a și postat o fotografie cu ceea ce pare a fi o bancnotă de 200 de lei pe care a fost așezată Ecaterinei Teodoroiu.

Totuși, Corina Crețu a comis o eroare majoră în anunț, vorbind de o bancnotă de 20 de lei, în loc de bancnota de 200 de lei, a cărei fotografie a și postat-o. Deși urmăritorii de pe rețelele de socializare i-au atras atenția cu privire la eroarea comisă, europarlamentarul nu a corectat postarea, mulțumindu-se doar să o recunoască în comentarii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati