Apartamente dintr-un ansamblu din Ploiești, oprite de la vânzare de ANPC pentru că nu respectă suprafața minimă

Comisarii de la Protecția Consumatorului au oprit de la vânzare mai multe apartamente dintr-un nou ansamblu rezidențial din Ploiești, pe motiv că nu respectă suprafața minimă prevăzută de lege.

Dezvoltatorul a fost, de asemenea, amendat, după ce a refuzat să-și informeze clienții că locuințele sunt mai mici decât este permis, notează ŞtirileProTV.ro

Comisarii ANPC au constatat că doi dezvoltatori din Ploieşti trecuseră în acte suprafețe utile mai mari decât aveau în realitate apartamentele.

Legea locuinţelor stabilește clar suprafața utilă minimă pe care trebuie să o aibă o locuință: 37 de metri pătrați o garsonieră, 52 mp – un apartament de două camere, 66 mp – unul de trei şi 74 mp – unul de 4 camere.

Nu intră în calcul şi suprafața balcoanelor.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului i-au obligat pe dezvoltatori să corecteze contractele, astfel încât clienții să știe ce cumpără. Unul s-a supus, al doilea a refuzat şi s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei. În acelaşi bloc 8 apartamente au fost oprite de la vânzare.

Dragoș Drăgănescu, Comisar șef adjunct Comisariatul Regional pentru protecția Consumatorilor: „A fost sancționat din nou pentru această faptă și s-a dispus o măsură fermă de oprire temporară de la comercializare a apartamentelor cu aceste deficiențe”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati