Apartamentele de lângă Bucureşti pe care nimeni nu le vrea

De 7 luni de zile, o stradă care le-ar putea scurta naveta celor care vin din Prelungirea Ghencea spre Bucureşti aşteaptă o semnătură de la primarul general, potrivit observatornews.ro.

Drumul Valea Largă. Strada de pământ, lungă de un kilometru şi jumătate, face legătura între Bulevardul Timişoara şi Prelungirea Ghencea. Cine vrea să scape de aglomeraţia de pe bulevard, se înghesuie pe aici. Pe propriul risc.

Femeie: „Pentru mine, care merg pe jos, e ok dacă nu plouă, dar pentru soţul meu, care merge cu maşina, nu este deloc ok. Îşi distruge maşina aici, practic. Numai el ştie. Mereu se plânge de chestia asta, el mereu dă vina pe Valea Largă.”

Valea Largă… e prea îngustă. Proiectul de lărgire a străzii este blocat. Primăria Sectorului 6 vrea să modernizeze artera şi să amenajeze 4 benzi de circulaţie, trotuare, piste pentru biciclete şi spaţii verzi între sensurile de mers. Dar drumul e lung. La fel ca şi cel pe care îl parcurg zilnic şoferii care aleg Prelungirea Ghencea pentru a nu-şi distruge maşinile pe Valea Largă. Ca strada să fie lărgită, ar trebui ca arborii din zonă să fie tăiaţi. E însă nevoie de acordul Primarului General, Nicuşor Dan, care nu mai vine. Primarul Capitalei cere ca 97 dintre cei 400 de arbori să fie strămutaţi.

Reporter: Cum vi se pare poziţia primarului general?

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Lipsită de transparenţă, de dialog, abuzivă. PG a trecut peste ce au pregătit oamenii la direcţia de mediu şi arbitrar, el singur a decis că trebuie să se refacă avizul şi 97 de arbori să fie transplantaţi.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: În avizul pe care o să-l dăm o să cerem ca cei care sunt de dimensiuni prea mari să fie tăiaţi, iar ceilalţi să fie mutaţi.

Dezvoltatorii stau cu apartamentele nevândute

Neînţelegerile administrative se răsfrâng asupra celor care locuiesc în această zonă şi trec zilnic pe aici. Drumul prost îi lasă pe dezvoltatori cu blocurile nevândute.

Reporter: Cât costă un apartament cu două camere?

Dezvoltator: 72.000 de euro.

Reporter: S-a mutat cineva în bloc?

Dezvoltator: Încă nu.

De câteva luni în zonă au început şi lucrările la apă şi canal, autorizate de Nicuşor Dan ca parte a modernizării drumului Valea Largă. Şantierul s-a blocat în aceiaşi 400 de copaci: „Toate aceste lucrări nu pot fi făcute dacă nu există fond de lucru”. În lipsa asfaltului, drumul este un coşmar după fiecare ploaie.

Primarul de sector susţine că, din clipa în care va primi avizul, va dura cel mult un an ca drumul să fie gata.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati