Apel către autorități după ce un asistent maternal ar fi agresat sexual 3 fete în Sectorul 4. Acuzațiile lui Vișinel Bălan

0
506
Pixabay

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, semnalează cazul a trei fete care ar fi fost agresate sexual de către un asistent maternal, în Sectorul 4 din Bucureşti. Bălan cere intervenţia ministrului Gabriela Firea, dar şi a primarului Daniel Băluţă şi a conducerii DGASPC Sector 4. Bălan consideră că meseria de asistent maternal, ”o ruşine naţională”, ar trebui să fie desfiinţată treptat.

„Trei fete abuzate sexual de asistentul maternal la DGASPC sector 4. Am intrat în posesia unei scrisori de disperare, frica de a nu se mușamaliza această nenorocire ce s-a abătut asupra fetelor abuzate sexual de către asistentul maternal profesionist. Vă puteți imagina ce traume au fost declanșate în sufletul acestor fete? Au acces aceste fete la servicii de terapie?”, scrie Vișinel Bălan pe Facebook.

„Ce ați făcut până în acest moment? Unde sunt cele trei fete?”

Acesta apelează la ministrul Gabriela Firea, dar şi la primarul Daniel Băluţă.

„Stimată doamnă ministru Gabriela Firea, vă rog să mă ajutați. Primesc foarte multe mesaje, scrisori de la angajații din sistem, de la copii abuzați, toți se simt abandonați. Stimate domnule primar Daniel Băluță, aveți idee/ informații despre acest abuz? Ce ați făcut până în acest moment? Unde sunt cele trei fete? Persoana care le avea în îngrijire mai e asistent maternal sau a intrat în concediu?”.

„Ce faceți concret pentru acești copii?”

În finalul postării, Vișinel Bălan scrie că a sunat la DGASPC Sector 4: „te-am sunat mai devreme, te-am deranjat pentru a veni în sprijinul copiilor abuzați. Ai refuzat să reacționezi telefonic și am decis să ies public, să intervin imediat. Aș vrea să mai știu câți copii sunt fugiți din centrele pe care le aveți în administrare? Ce faceți concret pentru acești copii? Câte astfel de cazuri mai aveți în centre/ asistență maternală și ce măsuri au fost luate pentru prevenirea altor forme de abuz asupra copiilor abandonați”.

Într-o postare anterioară, Vişinel Bălan apreciază că meseria de asistent maternal este ”o ruşine naţională” şi ar trebui eliminată treptat.

”Anual, peste 1000 de copiii abandonaţi, aflaţi în grija asistenţilor maternali, sunt abandonaţi de aceştia în instituţiile de stat. Cei mai mulţi dintre asistenţii maternali, care îi abandonează pe aceşti copii, îşi justifică comportamentul prin faptul că nu fac faţă provocărilor specifice adolescenţei. Propun doamnei ministru Gabriela Firea ca acest instrument, o ruşine naţională, să fie desfiinţat treptat, şi înlocuit cu plasamentul familial. Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care dăm bani, angajăm oameni, ca să îngrijească copiii abandonaţi. Iar rezultatele sunt catastrofale”, a mai scris Vişinel Bălan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.