Apel către proprietarii de terenuri: peste 100 de somaţii date pentru eliminarea ambroziei în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 face din nou un apel către toţi proprietarii de terenuri cu ambrozie să ia măsurile necesare pentru eliminarea acestei plante cu potenţial alergen. Până în acest moment, 37 de terenuri dintre cele identificate au fost deja salubrizate.

Reamintim că Primăria Sectorului 3 a transmis până în prezent peste 100 de somaţii proprietarilor de terenuri unde a fost identificată ambrozia.

După transmiterea somaţiilor, Poliţia Locală verifică periodic în ce măsură proprietarii se conformează şi iau măsuri pentru combaterea buruienii. În caz contrar, pentru început se dau avertismente, ulterior proprietarii de terenuri vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională.

Ce amenzi riscă proprietarii de terenuri care nu îndepărtează ambrozia

În eventualitatea în care se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravenţională de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Combaterea alergiei, potrivit legii

În conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2018, focarele de infestare cu această buruiană trebuie eliminate de pe toate terenurile.

Conform legislaţiei în vigoare, Poliţia Locală identifică terenurile pe care se dezvoltă ambrozia şi nu a fost tăiată, urmând ca proprietarii să fie notificaţi cu privire la obligaţiile care le revin pentru îndepărtarea acesteia.

Pe domeniul public administrat de Primăria Sectorului 3, responsabilitatea revine echipelor instituţiei, care intervin în acest sens. Pe suprafeţele private, proprietarii sunt cei care au obligaţia de a lua măsuri.

Reamintim că Primăria Sectorului 3 s-a alăturat în 2019 campaniei „28 Septembrie 2019 SOS- Ambrozia”, iniţiată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati